30 stk.
Ingredienser
3 dl mælk
50 g gær
600 g mel
100 g sukker
½ tsk. salt
100 g smør
1 æg
Birkesfyld:
200 g smør
6 spsk. blå birkes
4 spsk. sukker
Fremgangsmåde
Lun mælk og rør gæren ud i det. Bland mel, sukker og salt i en anden skål. Smuldr smørret mellem fingrene, til det ligner revet ost. Tilsæt æg og derefter den lunkne mælk, rør dejen godt sammen. Tag dejen ud på bordet, ælt den godt igennm, den er lidt klistret. Når den er smidig og glat, stilles den til hævning et lunt sted – og tildækket – ½ time.
Smørret røres blødt med sukker og birkes. Det er vigtigt at røre smørret godt igennem, så der ikke er nogen smørklumper. Opbevar ved stuetemperatur.
Del dejen i 2 og rul den ud til den er ca. ½ cm. tyk. Fordel fyldet på så det kommer helt ud til kanten, så der er fyld i hele sneglen. Rul den sammen på den lange led, skær dem ud i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem på bagepapir og lad dem efterhæve lunt og under et klæde i 20 minutter. Pensl med æg og bag dem 15-20 minutter ved 200 grader.
Køl dem af på rist og gentag med den anden del af dejen.